Ons archief

Een lijst van reeds afgewerkte projecten.

van 11 mei tot en met 19 mei 2019

53 kunstenaars stellen ten toon in de witte villa Diksmuidestraat 54, Staden. Een initiatief van de gemeente Staden en curator vzw De Wekker, ism SASK Roeselare.

GALERIJ

van 30 september tot en met 14 oktober 2018

Een multimediale veertiendaagse met oa een tentoonstelling, lezing, muziek, documentaire, panelgesprek en een optreden van het Roeselaars kamerkoor.

GALERIJ

van 10 oktober tot en met 19 oktober 2014

Kunsthistorische wandeling - theatervoorstellingen voor jong en oud - opening met concert - 29 kunstenaars stellen tentoon in de P-hoek (Klein Seminarie) - Belevingsmomenten in 't SASK - Een grafisch project "De Groote oorlog" in de directeurswoning en de Spil - De Wonderneming - TERF met het project 't Achterland - Het spiegeltheater werkt rond Schuwe Maandag.

GALERIJ

21 september 2013

Je wordt er geconfronteerd met je lusten, maar vooraleer je een lust kan bevredigen, moet je offers brengen of keuzes maken. Op het einde van de lustreis ontvang je een prijs. Dit evenement ging door in het Sint-Sebastiaanspark (Geitepark) te Roeselare, van 14u tot 18u. Diverse vzws van binnen en buiten Roeselare werkten mee aan het project.

Het pad der lusten kan door iedereen gevolgd worden, maar is tricky en niet zonder gevaren.

GALERIJ


28 augustus 2012

Kleurrijke parade van de Kleine Stooringhe in Rumbeke naar de Spil. Sociaalartistiek evenement. Gratis. Aperitiefconcert, zomerparade en een Cultuurdorp bij De Spil. De Wekker vzw deed mee met een workshop en de voorstelling van een aantal tableau vivants. 2012 : jaar van Adriaen Willaert - componist aan de Venetiaanse school.

Viva Venezia ! Hoort hoort hoort ! Doe mee, stap mee, feest mee ! Een kleurrijk festijn.

GALERIJ


mei 2012

La Barca da Roeselare per Ooigem. Kop van de vaart. La Barca is een madrigaalkomedie van Andriano Banchieri. Een schip is op weg van Venetia naar Padova. Wanneer de bestemming is bereikt, zijn volslagen vreemden vrienden geworden: allemaal anders en toch één. De Wekker etaleert één maand lang de werken van kunstenaars langs de kop van de vaart tot aan de Bruanebrug.

Project 2012 - Een maand rond 150 jaar vaart.

GALERIJ


1 april tot 11 april 2010

VZW De Wekker nam de uitdaging vanuit de werkgroep Jean-Pierre Monseré aan om samen met een 25 tal kunstenaars een Monseré parcours uit te tekenen. Vooruitgang is bewegen en de fiets wordt in onze ecologisch bewustere maatschappij een belangrijk vervoersmiddel.

in galerie Blomme, het cultuurcentrum de Spil, het Spillebad, het infocentrum, de bibliotheek de Vriendschap, het wielermuseum, site Noord, …te Roeselare

GALERIJ


15 mei tot 13 september 2009

Stad Roeselare, stad Kortrijk, stad Brugge, Toerisme Vlaanderen, Westtour, vzw Kasteel van Rumbeke en de Sint Trudo Abdij van Male organiseerden: “ Vrouwen van Vlaanderen “ een gebeuren over de geschiedenis van de Graven van Vlaanderen bekeken vanuit de invalshoek van de vrouwen, de dochters,… VZW De Wekker kon hierop niet ontbreken : we organiseerden “ Female Landscape” in het provinciedomein Sterrebos.

 

in het provinciedomein Sterrebos, Sterrebosdreef 1 te Roeselare-Rumbeke

GALERIJ


27 april tot 20 mei 2007

Een vettige vertoning van VZW De Wekker in de vervallen villa van een voormalige olieslagerij in Staden. De eigenaar dhr Vulsteke gaf ons zijn villa in bruikleen en de gemeente Staden gaf ons de nodige ondersteuning. Naast de tentoonstelling organiseerden wij ook : Optreden Batidah : percussie op olievaten en een barbecue voor alle sympathisanten

in de Villa, Sint-Jansstraat 120 te Staden

GALERIJ


 

9 september tot eind oktober 2006

Het wijkcomité van de Rodenbachwijk sprak VZW De Wekker aan om in het kader van 150 jaar Rodenbach en 50 jaar Rodenbachwijk een project uit te werken. We kregen 3 huisjes ter beschikking van de sociale bouwmaatschappij de Mandel waar we ons ding konden doen. Met de hulp van het wijkcomité, de Stedelijke werkplaatsen, Halte R, de dienst huishoudelijke hulp van het OCMW, de Bieweg, … konden we de huisjes klaarstomen tot tentoonstellingsruimte.

in de Rodenbachwijk, Klokke Roelandstraat 48-50-52 te Roeselare

GALERIJ